Goedemiddag , Registreer nu gratis en snel op Babyopkomst.nl of Login!

Bekkenband bij bekkeninstabiliteit

Naar laatste post.. Forums » Zwangerschap/bevalling


Pagina 1 van de 1

Bericht
Gebruiker
 
Quote Post
Bekkenband bij bekkeninstabiliteit - #1
door Priscilla op 12 jun 2009, 16:54
Priscilla

Hey hallo,

Vanaf week 11 loop ik al met bekkeninstabiliteit. Hiervoor ga ik eens per week naar Mensendieck therapie en het leek even te helpen. Maar sinds een dag of 3 is de pijn weer terug en het lijkt wel erger dan ooit! Nu wil ik graag een bekkenband aanschaffen. Ik dacht zelf aan een Anita bekkenband, zo een die ook steun heeft over de buik. Maar eigenlijk heb ik echt geen idee welke band geschikt voor mij is. Ik wil de band gewoon onder mijn kleding kunnen dragen zonder gezien te worden.... De pijn zit overigens nogal laag in de rug/heupen en liesstreek. Wie o wie kan mij hier mee helpen? Ben echt een leek hierin wat dat aan gaat. 

Alvast ontzettend bedankt!
Groetjes Priscilla

 

 

 
Quote Post
Bekkenband bij bekkeninstabiliteit - #2
door Bertine op 12 jun 2009, 19:05
Bertine

hoi Priscilla

Ik heb zelf ook al een hele tijd last van mijn bekken en bekkenbodem en heb daarvoor ook een bekkenband. ik heb hem aangeschaft via de bekkenfysiotherapeute en draag hem gewoon onder de kleren.
Het merk is serola ( www.serola.net )  hopelijk kun je er wat mee.
Verkoopt de persoon waar je de therapie volgt geen bekkenbanden dan?
Heel veel sterkte en doe het maar rustig aan.

groetjes Bertine

 

 

 
Quote Post
Bekkenband bij bekkeninstabiliteit - #3
door Dina75 op 12 jun 2009, 19:08
Dina75

Hai Priscilla,
Vervelend die bekkenpijn! Ik heb bij m'n eerste zwangerschap ook een bekkenband gebruikt ivm bekkeninstabiliteit. k vond het wel prettig om er een te gebruiken, maar volgens mijn huidige fysio worden je spieren en banden van zo'n band juist lui en worden de klachten eigenlijk erger. Mijn tweede zwangerschap heb ik zonder band gelopen, maar met hele goede gespecialiseerde fysiotherapie (er zijn fysio's die doorgestudeerd hebben op het bekken). De klachten waren bij de tweede veel minder erg dan bij de eerste zwangerschap mét band.... Nu heb ik opnieuw pijn in m'n bekken, dus heb ik alvast een afspraak gemaakt met die ene fysio. Ik weet niet waar je woont, maar er zit er vast ook een bij jou in de buurt. De band die ik gebruikte heette m@tch.u en zat echt op de heupen.
Nou ik hoop dat je er wat aan hebt, sterkte! groetjes Dina

 

 

 
Quote Post
Bekkenband bij bekkeninstabiliteit - #4
door Priscilla op 12 jun 2009, 20:51
Priscilla

Hoi Bertine,

Ik zal gelijk maar eens kijken dan. En het is wat Dina zegt... mijn therapeut die wil mij dus geen bekkenband adviseren vanwege het feit dat je daarmee uiteindelijk de klachten alleen maar erger maakt... (je spieren en banden worden juist lui) maar op dit moment ga ik echt door de grond van de pijn en kan werkelijk niets meer doen... gek word ik er van.

En Dina... herkenbaar dus dat verhaal van de slappe banden en spieren.. maar zo is het ook geen doen toch? Mijn Mensendieck therapeute is dus ook gespecialiseerd in de bekken en dan vooral bij zwangere, dus daar mag je wel wat van verwachten toch? Nu zijn de oefeningen die ik meekrijg vooral oefeningen die ik op de rug moet doen.. laat dat nou nu net een ramp zijn voor me. Heb wel de nodige andere soorten oefeningen meegekregen maar het helpt niet ...   Maandag weer naar therapie en dan toch nog maar eens vragen naar de mogelijkheden!

Ik heb trouwens sinds twee dagen ook een soort van spierpijn gevoel in mijn banden (zijkanten buik) herken jij dit of iemand?

Alvast bedankt meiden!

 

 

 
Quote Post
Bekkenband bij bekkeninstabiliteit - #5
door Palle op 12 jun 2009, 21:23
Palle

Priscilla, kookp vooral niet de anita band want deze is niet bedoelt voor bekkenpijn. Zelf heb ik er 1 van mijn fysio geleend tijdens mijn zwangerschap, moet zeggen dat ik hem alleen droeg als ik de trap op moest of langere stukken moest lopen want bij zitten is het een verschrikkelijk ding. Hij zat precies in mijn buik te duwen wat pijn deedt. Als je geen bekkenband krijgt van je fysio kan je eens kijken of je zelf een sterke doek om je heupen knoopt zodat je minder last hebt.

 

 

 
Quote Post
Bekkenband bij bekkeninstabiliteit - #6
door Priscilla op 13 jun 2009, 09:07
Priscilla

Hoi palle, bedankt voor de info! Maar wat raar overal op internet kom ik tegen dat je dus de Anita bekkeband speciaal voor je bekken dus kunt gebruiken? Zo zie je maar weer, lang leve het internet .. en nu niet positief dus.  Ik zal maandag maar eens vragen aan mijn therapeut wie weet heeft zij een geschikte oplossing voor me!

Bedankt nogmaals.

 

 

 
Quote Post
Bekkenband bij bekkeninstabiliteit - #7
door Bertine op 13 jun 2009, 16:55
Bertine

hoi

ik heb de band ook niet de hele dag om alleen als ik wat langer moet lopen of bij de huishouding

 

 

 
Quote Post
Bekkenband bij bekkeninstabiliteit - #8
door Lenny op 13 jun 2009, 20:45
Lenny

Hoi,

Idd de Anita is een vreselijk ding... hier ook bekkeninstabiliteit gekregen in mn zwangerschap,.... ik heb er 1 besteld via mijn fysiotherapeut geloof de Selora prima band ! nu ben ik bijna een jaar geleden bevallen en nog steeds last van mn bekkeninstabiliteit. dus draag hem nog regelmatig. vooral met lange afstanden, werken en traplopen is hij ideaal! 

Sterkte ermee

Groetjes Lenny

Mama van Jaelynn 28-07-2008

 

 

 
Quote Post
Bekkenband bij bekkeninstabiliteit - #9
door Miranda op 14 jun 2009, 14:16
Miranda

Ik kan me alleen maar aansluiten bij het advies om er eentje (indien mogelijk) via de fysio aan te schaffen.
Ik heb dat destijds ook gedaan en nu ik weer zwanger ben, gebruik ik 'm weer. Met name bij werken, lang staan/lopen, boodschappen doen heb ik er echt baat bij.
Samen met de fysio kan er gekeken worden welke het beste bij je past en welke maat je nodig bent.Ik weet zo even niet uit mijn hoofd welke ik heb, maar ik wil 'm echt niet missen nu!
Zorg wel dat je bij een fysiotherapeut zit die gespecialiseerd is in bekkenklachten, dan weet je zeker dat je goed zit!

Groetjes,

Miranda, mama van Joran(15-8-'06) en Marit (20-8-'07) en 20 weken zwanger!

 

 

Pagina 1 van de 1
Je bent niet ingelogd en kunt dus geen berichten plaatsen!
BabyPlanet
BabyPlanet